KREPAK EGITEN!
OSAGAIAK:
-150g irin
-300ml esne
-Arrautza 1
-Gurina
-Olio txorrota bat
-Gatz apur bat
MATERIALAK:
-Espatula
-Kutxara handu bat
-Plater sakon bat
-Sartagina
-Kutxara
-Kutxilo
-Pote sakon bat
AUTAZKOAK:
-Nocilla
-Bol bat
NOLA EGIN:
- Lehen bizi, 150g irin neurtzen ditugu, eta plater sakonera botatzen dugu.
- Ondoren, 300ml esne pote sakonera pasa.
- Esnea dagoen potera arrautza bat bota eta ondoren gatz apur bat eta olio txorrota bat bota.
- Hori dena egindakoan, nahasketa hori nahastu egin behar da.
- Sartaginean gurin apur bat jarri eta urtu arte itxaron.
- Urtutakoan, kutxara handiarekin lehengo nahasketaren kutxarada bat bota ( forma borobila emanez).
- Gutxi-gora-behera egiten denean, plater batera atera eta horrela masa guztia gastatu arte.
- Masa horretatik, gutxi-gora-behera 9-10 krep aterako zaizkizue.
AUTAZKOAN:
- Nahi baduzue, nocilla apur bat bol txiki batera bota eta mikroondasean sartu urtzeko.
- Ondoren, krepetara bota.
Guk probatu egin dugu eta horrela irten dira:
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina