2024(e)ko martxoaren 4(a), astelehena

Krepak

                                          KREPAK EGITEN!


OSAGAIAK:

-150g irin

-300ml esne

-Arrautza 1 

-Gurina 

-Olio txorrota bat

-Gatz apur bat


MATERIALAK:

-Espatula

-Kutxara handu bat

-Plater sakon bat

-Sartagina

-Kutxara 

-Kutxilo 

-Pote sakon bat


AUTAZKOAK:

-Nocilla

-Bol bat


NOLA EGIN:

  • Lehen bizi, 150g irin neurtzen ditugu, eta plater sakonera botatzen dugu.
  • Ondoren, 300ml esne pote sakonera pasa.
  • Esnea dagoen potera arrautza bat bota eta ondoren gatz apur bat eta olio txorrota bat bota.
  • Hori dena egindakoan, nahasketa hori nahastu egin behar da.
  • Sartaginean gurin apur bat jarri eta urtu arte itxaron.
  • Urtutakoan, kutxara handiarekin lehengo nahasketaren kutxarada bat bota ( forma borobila emanez).
  • Gutxi-gora-behera egiten denean, plater batera atera eta horrela masa guztia gastatu arte.
               - Masa horretatik, gutxi-gora-behera 9-10 krep aterako zaizkizue.


      AUTAZKOAN:

        - Nahi baduzue, nocilla apur bat bol txiki batera bota eta mikroondasean sartu urtzeko. 

        - Ondoren, krepetara bota.









Guk probatu egin dugu eta horrela irten dira:



😋ON EGIN!😋

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina